Politika zasebnosti

Kdo smo Združenje za naravni razvoj otrok (v nadaljevanju ZNRO), društvo je registrirano na naslovu Smrečnikova ulica 16, 8000 Novo Mesto. Združenje za naravni razvoj otrok je upravljavec vaših osebnih podatkov. Kontaktirate nas lahko preko elektronske pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če imate kakršna koli vprašanja o politiki zasebnosti ali obdelavi vaših osebnih podatkov, smo vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

1. Namen tega dokumenta

1.1 V tem dokumentu bomo pojasnili, katere osebne podatke kupcev in obiskovalcev spletne strani hranimo, na kakšen način zbiramo osebne podatke, kje jih shranjujemo, v katere namene jih uporabimo in kdaj ter zakaj jih izbrišemo. V skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (v nadaljevanju: GDPR) vas moramo o teh informacijah ustrezno obvestiti.

1.2 ZNRO pri zbiranju in uporabi osebnih podatkov deluje v skladu z načeli GDPR. Prosimo, preberite dokument o politiki zasebnosti, da boste razumeli pravila obdelave vaših osebnih podatkov.

1.3 Z vašimi podatki upravlja ZNRO – mi zbiramo in uporabimo vaše podatke.

1.4 Politika zasebnosti vključuje vse izvajalce in podizvajalce postopka obdelave podatkov, ki jih ZNRO uporablja za uspešno transakcijo nakupnega procesa in jih obvešča o svojih storitvah in ponudbah.

2. Katere podatke zbiramo?

2.1 Osebne podatke ali informacije, ki se nanašajo na fizično osebo, ki jo je mogoče identificirati. Prav tako obdelujemo tudi posebne kategorije osebnih podatkov (ti. občutljivi podatki), ki zahtevajo višjo raven zaščite.

2.1.1 Od kupcev bomo zbirali, hranili in uporabljali naslednje osebne podatke:

2.1.1.1 Vaše ime, priimek, naslov, telefonsko številko, osebni naslov elektronske pošte in podatke o tem, ali ste stari 16 let ali več. Te osebne podatke potrebujemo, da lahko transparentno izvedemo našo storitev, ki jo od nas pričakujete - npr. prodaja vstopnic, izkušnje in obveščanje o novih zanimivih dogodkih. To nam pomaga, da prilagodimo naše storitve vašim željam in potrebam.

2.1.1.2 Ko obiščete našo spletno stran www.naravnirazvoj.si / www.naravnirazvoj.si, ZNRO hrani vaš IP naslov, podatek o tem, kdaj ste obiskali našo spletno stran, katere elemente spletne strani ste si ogledali, kateri operacijski istem, napravo in brskalnik ste uporabljali. Ti podatki se zbirajo s piškotki. Katere piškotke želite sprejeti in katere ne, lahko določite v vašem brskljalniku.

2.1.1.3 Piškotki

Kaj je piškotek?
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na vaš računalnik ob obisku spletne strani.
Samo spletno mesto, ki je piškotek namestilo ga lahko prebere. Sam piškotek ne zbira informacij.

Za kaj jih uporabljamo pri ZNRO?
Piškotki se pri nas uporabljajo z namenom bogatenja izkušnje.
Uporabljamo jih za omogočanje izvedbe nakupa, prikazovanje preteklih nakupov, z njimi si pomagamo tudi pri analizi uporabnosti izgleda, tekstov in posameznih komponent.
Vse informacije so zbrane anonimno in vas osebno s temi informacijami ne moremo povezati.

Piškotki tretjih oseb
Z namenom obogatitve vsebine pri nekaterih straneh uporabljamo vsebino in komponente socialnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Vimeo.
Če delite vsebino naše strani preko teh omrežij ali uporabljate njihove storitve, vam lahko te strani naložijo piškotke s katerimi ne moremo upravljati. Pogoje uporabe teh piškotkov najdete na straneh teh socialnih omrežij oziroma ste jih sprejeli ko ste postali njihov član.

Seznam piškotkov na naši strani:

  • Piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta;
  • Analitični piškotki za spremljanje prometa na spletni strani;
  • Oglaževalski piškotki;
  • Socialni piškotki.

2.1.1.4 Če se na naši spletni strani prijavite s svojim Facebook računom (preko Facebook vtičnika na www.naravnirazvoj.si), bomo obdelali podatke, ki so shranjeni na vašem Facebook računu. Če izberete navedeno možnost vas prosimo, da pregledate in posodobite svoje nastavitve zasebnosti na Facebooku.

2.1.1.5 ZNRO ne bo shranjeval in obdeloval podatkov vaše plačilne kartice. Navedene podatke bo zbiral sistem za kartično plačevanje PayPal. Tako bomo lahko varno obdelali vaš nakupni proces.

3. Posebne kategorije podatkov Obdelujemo posebne kategorije osebnih podatkov v naslednjih okoliščinah:

3.1 Obdelujemo podatke o zdravju, vključno z informacijami o invalidnosti, da bi lahko razumno prilagodili naše storitve, na primer, če organizator ali lokacija dogodka zagotavlja ali bi morala zagotoviti posebne pogoje.

3.2 Obdelujemo tudi podatke o občutljivih skupinah ljudi, tj. otrok, da bi lahko razumno prilagodili naše storitve, na primer, če organizator ali lokacija dogodka zagotavlja ali bi morala zagotoviti posebne pogoje.

3.3 Posebne kategorije podatkov obdelujemo samo z vašim izrecnim soglasjem, tj. ko kupujete vstopnice za posebne kategorije (osebe s posebnimi potrebami ali otroci).

4. Kako zbiramo vaše osebne podatke? Vaše osebne podatke zbiramo neposredno od vas ob prijavi na naši spletni strani, ko nas kontaktirate glede naših storitev ali kadar mi stopimo v stik z vami preko telefona, elektronske pošte ali socialnih omrežij.

5. Zakaj potrebujemo vaše osebne podatke?

5.1 Ko se registrirate na naši spletni strani, bomo vaše osebne podatke obdelali z namenom, da bi izpolnili našo pogodbeno obveznost do vas, tj. vam prodali vstopnice, ki jih želite kupiti. V ta namen bomo vaše osebne podatke obdelali:

5.1.1 za zagotavljanje naših storitev vam. Naša storitev je zagotavljanje oz. prodaja želenih vstopnic, zaračunavanje naročila in pošiljanje vstopnic na vaš naslov, elektronsko pošto ali telefon.

5.1.2 za obveščanje o drugih primernih in zanimivih dogodkih, da ne bi zamudili pričetek prodaje vstopnic. Uporabljali bomo avtomatiziran proces za ocenjevanje vaših preferenc, na primer, kateri prihajajoči dogodki in ponudbe bi vas utegnili zanimati. Na podlagi tega postopka vam bomo poslali promocijsko elektronsko pošto z novimi dogodki in ponudbami.

5.1.3 za obveščanje o vseh spremembah glede dogodka (sprememba kraja/datuma, odpovedi).

5.1.4 Za zaščito pred morebitnimi poskusi kraje identitete ali goljufije s karticami.

6. Kakšne so pravne podlage za uporabo vaših osebnih podatkov?

6.1 Vaše osebne podatke bomo uporabili le za izpolnitev pogodbenih obveznosti do vas, če za to obstaja naš zakonit interes, tj. ko ste pristali na obdelavo podatkov, z vključitvijo v naše storitve, ki jih zagotavljamo, in ko to zahteva zakon. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo dokler naše dejavnosti nesorazmerno ne kršijo vaše zasebnosti. Vaši osebni podatki se obdelujejo:

6.1.1 ko moramo izpolniti naše pogodbene obveznosti do vas – vam zagotoviti vstopnice

6.1.2 če moramo izpolnjevati zakonsko obveznost

6.1.3 ko obstaja naš legitimni interes:

6.1.3.1 želimo izpolniti vaša pričakovanja kot naša stranka in kupec

6.1.3.2 ne želimo, da bi zamudili nove prihajajoče dogodke in ponudbe

7. Če nam ne posredujete določenih zahtevanih podatkov, morda ne bo mogoče da izpolnimo vse pogodbene obveznosti (vam zagotovimo vstopnice), vas obveščamo o spremembah glede dogodkov ali vas informiramo o za vas primernih dogodkih oziroma ponudbah.

8. Sprememba namena: Prosimo upoštevajte, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo brez vaše vednosti ali privolitve, če je to zahtevano ali dovoljeno z zakonom, kot je npr. preiskava goljufij.

9. Profiliranje

9.1 Za ocenjevanje vaših preferenc glede prihajajočih dogodkov in ugotavljanje ali so za vas zanimivi, bo uporabljen avtomatiziran proces.

9.2 Na podlagi tega procesa vam bo poslano promocijsko elektronsko sporočilo z novimi dogodki in ponudbami.

10. Kje obdelujemo vaše osebne podatke?

10.1 Vaše osebne podatke obdelujemo z več postopki, za različne namene (zagotavljanje storitev, npr. izpolnjevanje medsebojne pogodbe in v primerih, ko za to obstaja zakonit interes):

10.1.1 Naša centralna baza podatkov, ki se nahaja na varnih strežnikih pri ponudniku gostovanja Hitrost.com D.O.O..

11. Varnost podatkov: Uveljavili smo ustrezne varnostne ukrepe za preprečevanje, da bi se vaši osebni podatki pomotoma izgubili, zlorabili ali da bi se do njih dostopalo na nedovoljen način. Uveljavili smo postopke za učinkovito in pravočasno reševanje morebitnih sumov ali dejanske zlorabe vaših osebnih podatkov, pri čemer o tem obvestimo vas in lokalnega regulatorja za takšne kršitve, kadar je to zakonsko določeno.

12. Hranjenje in izbris podatkov: Vaše osebne podatke bomo hranili toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnjevanje namenov, vključno z namenom izpolnjevanja zakonskih zahtev.

12.1 Za izpolnjevanje naših storitev bomo vaše osebne podatke (ime, priimek, naslov, kontakt) v našem glavnem sistemu hranili pet let od datuma zadnjega naročila. Nato bodo izbrisani.

12.2 Za računovodske potrebe bomo na našem glavnem strežniku obdržali vaše osebne podatke (ime, priimek, naslov, kontakt) deset let od datuma zadnjega naročila. Nato bodo izbrisani.

12.3 Iz marketinških razlogov bomo vaše osebne podatke hranili pet let od datuma zadnjega naročila. Če ste se prijavili na obveščanje, pa se bodo vaši podatki hranili dokler se ne odjavite ali podate zahtevka o izbrisu osebnih podatkov.

12.4 Če imate kakršnakoli vprašanja glede hranjenja in brisanja vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

13. Vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov

13.1 Prosimo, da nas sproti obveščate o vseh spremembah glede vaših osebnih podatkov. Pomembno je, da so osebni podatki, ki jih imamo o vas točni in posodobljeni. Če nam sprememb vaših osebnih podatkov ne javljate sproti, lahko to povzroči, da določena storitev ne bo zagotovljena. Na primer, če nas ne obvestite o spremembi vašega naslova, morda ne boste prejeli vstopnic.

13.2 Imate pravico biti obveščen o tem, na kakšen način upravljamo z vašimi osebnimi podatki. V primeru sprememb glede upravljanja z osebnimi podatki, vam posredujemo posodobljeno različico te politike zasebnosti.

13.3 Imate pravico, da ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov.

13.4 Imate pravico zahtevati dostop do vaših osebnih podatkov in preveriti, ali jih obdelujemo na zakonit način.

13.5 Imate pravico zahtevati, da popravimo in dopolnimo vse nepravilne ali nepopolne podatke povezane z vami.

13.6 Imate pravico zahtevati, da vaše osebne podatke izbrišemo. Če nas zaprosite, da izbrišemo vaše osebne podatke, lahko še vedno uporabljate naše storitve kot gost. Na žalost vam pri tem načinu ne bodo omogočene popolne storitve, kot na primer pošiljanje pomembnih informacij o dogodku (sprememba kraja ali datuma, odpoved dogodka) ali informacije o novih in zanimivih dogodkih ter ponudbah.

13.7 Imate pravico do omejitve obdelave podatkov, ki temelji na naših zakonitih interesih ter za namene neposrednega trženja. Vaših osebnih podatkov ne bomo mogli več obdelovati na podlagi zakonitih interesov, kar pomeni, da boste morda zamudili nove ponudbe in dogodke.

13.8 Imate pravico, da podatke, ki ste nam jih posredovali prejmete nazaj, v "strojno berljivi obliki".

13.9 Če želite uveljavljati svoje pravice, se prosimo obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

13.10 Od vas bomo potrebovali specifične podatke, ki nam bodo v pomoč pri potrditvi vaše identitete, da vam bomo lahko zagotovili dostop do informacij (ali uveljavljati katerokoli od vaših drugih pravic, kjer bo potrebno preveriti vašo identiteto).

14. Spremembe politike zasebnosti: Pridržujemo si pravico, da lahko kadarkoli posodobimo politiko zasebnosti in vas o tem tudi obvestimo. Prosimo upoštevajte, da vam bodo vse spremembe posredovane.

15. Pišite nam: Če imate kakršnakoli vprašanja povezana s politiko zasebnosti, nas kontaktirajte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši veljavne predpise o zasebnosti podatkov (GDPR), imate pravico vložiti pritožbo pri lokalnem regulatorju.


2024 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe