Kdo smo

Smo skupnost ljudi, ki verjame v naravne rešitve in si prizadeva za naraven razvoj svojih otrok.

Stremimo k temu, da bi bili naši otroci zdravi in bi se lahko razvijali na čim bolj naraven način.

Pod to spada: zdrav način življenja, prizadevanje za naravno nosečnost in naraven porod, dojenje, gibanje, zagotavljanje srečnega družinskega okolja in vse, kar podpira naravno odraščanje, zdravljenje in naravni razvoj. Želimo si, da bi si naši otroci s prebolevanjem otroških nalezljivih bolezni imunski sistem lahko gradili in krepili po naravni poti.

Želimo osveščati starše, da se je potrebno pred odločitvijo za cepljenje dobro informirati.

Številni imamo otroke, ki so jih cepiva poškodovala. Mnoge med njimi hudo in trajno. Si predstavljate, da bi se kaj takega po cepljenju zgodilo vašemu otroku? Da bi potem ostali sami, brez podpore odgovornih inštitucij, saj bi te zanikale, da gre za stranske učinke cepiv, kljub temu, da so ti navedeni v navodilih cepiva? Sami bi morali vse življenje nositi breme odločitve za cepljenje, skrb za otroka s poškodbami po cepljenju in stroške njegovega zdravljenja ter veliko žalosti.

Informacije o društvu

Združenje za naravni razvoj otrok
Smrečnikova ulica 16
8000 Novo Mesto

E-Mail (splošno): elektronski naslov
E-Mail (pravna pomoč): email3 200x20

Tel. (vsak delavnik med 17. in 18. uro): 031 350 333

TRR: NLB SI56 0297 3026 2687 755
SWIFT / BIC: LJBASI2X

Želimo na glas povedati še drugo stran zgodbe

Precepljenost je dober prodajni hit. Lepo se sliši, v resnici pa ne obstaja. Proizvajalci cepiv cepivom pripisujejo od 5 do največ 10-letno učinkovitost, kar pomeni, da so vsi Slovenci po 18. letu brez zaščite, »necepljeni«,prav tako kot necepljeni otroci. Brez zaščite cepiv je tako več kot 80% Slovencev*. Obenem si želimo, da v cepivih ne bi bilo skrivnih sestavin, ki so industrijska skrivnost proizvajalcev, ter da bi cepiva pred uporabo dobro testirali in raziskali, ter tako ovrgli možnosti težav in poškodb otrok po cepljenju.

*Po podatkih Statističnega urada RS je bilo 1. julija 2017 81,4 odstotka Slovencev starih 19 let in več.

Želimo poudarjati, da je naravna imunost mogoča.

Prava čredna imunost je mogoča le takrat, ko večina prebivalstva na naraven način preboli otroške nalezljive bolezni in tako postane trajno imuna. Le mame, ki so naravno prebolele otroške nalezljive bolezni, lahko s svojo imunostjo zaščitijo svoje še nerojene in doječe se otroke – najobčutljivejšo populacijo. Prepričani smo, da je to edini način za ohranjanje zdrave populacije in vzpostavitve prave čredne imunosti.

Naš cilj in poslanstvo je zagotoviti otrokom zdravo življenje, staršem pa omogočiti pravico do suverenega odločanja o življenju otroka.

Naš cilj je doseči pravico do naravnega razvoja imunskega sistema. Staršem želimo zagotoviti neodtujljivo pravico do naravnega in tradicionalnega zdravljenja otrok. Podpiramo pridobivanje znanj, ki našim otrokom omogočajo naravni razvoj in razvoj njihovega polnega potenciala.

Prizadevamo si živeti v sožitju z naravo.

Podpiramo trajnostno naravnan razvoj življenjskega okolja, ki bo otrokom omogočil bolj kakovostno življenje, zdravo, naravno pridelano hrano in pravico do naravnih neonesnaženih vodnih virov.

Svoje poslanstvo uresničujemo z ozaveščanjem o problematiki cepiv, z razkrivanjem zgodb s cepivi poškodovanih otrok, s predavanji, z opozarjanjem na nepravilnosti v zdravstvenem sistemu in z drugimi podpornimi akcijami.


2024 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe