Zakon o nalezljivih boleznih vs. Zakon o zdravilih

Zakon o nalezljivih boleznih vs. Zakon o zdravilih

Pomembno obvestilo! Opažamo, da se v različnih skupinah pojavljajo različne informacije o Zakonu o nalezljivih boleznih.

Pomembno je, da so stvari jasne in razumljive. Torej: imamo dve noveli ZNBja (eno od SMC in eno vladno) in imamo Zakon o zdravilih.

  1. V petek bodo v Državnem zboru obravnavali novelo ZNB na predlog SMC. Zato vas prosimo, da nagovorite poslanke in poslance s svojimi zgodbami (oddate lahko našo predlogo, lahko jo spremenite ali napišete svojo), več tukaj (https://www.naravnirazvoj.si/.../poziv-k-osebni...). Glasovali bodo v torek.
  2. V javni razpravi je do konca tega meseca Vladni predlog spremembe ZNBja, ta vključuje številne težavne in ustavno sporne člene. Po končani razpravi bo romal v medresorsko usklajevanje.

Svoje predloge nanj lahko oddate tukaj (https://e-uprava.gov.si/.../pred.../predlog-predpisa.html...).

  1. Zakon o zdravilih pod geslom »za varnost cepiv« želi v parlamentarno proceduro s podporo državljank in državljanov vložiti stranka Za zdravo družbo. Podprete jih lahko tukaj: https://zazdravodruzbo.si/vlozitev-predloga-zakona-za.../

Bodimo aktivni! združimo moči, znanja in ne dovolimo, da teptajo naše temeljne svoboščine. Mi bomo naredili vse, kar znamo in je v naši moči. Vi, dragi starši in aktivni državljani ste izjemno pomembni, ker ima vsak človek res veliko moč. Sprememba smo mi z našim delovanjem, ko se postavimo za tisto, kar bi moralo biti povsem samoumevno, pa na žalost ni.


2024 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe