Naše pismo poslancem + VAŠE pismo poslancem = pritisk

Konkretno pismo članom Odbora za zdravstvo in poslancem v zvezi z ZNB

V zvezi z nameravano spremembo Zakona o nalezljivih boleznih smo pisali vsem članom Odbora za zdravstvo (PISMO TUKAJ) in vsem poslancem (PISMO TUKAJ). Zelo konkretni pismi. Preberite. Obvestili bomo tudi medije. Predlog ZNB poslanske skupine SMC je obravnavan po skrajšanem postopku, kar pomeni, da je na seji v prihodnjem tednu lahko tudi sprejet, zato vas prosimo za aktiven doprinos.

Prispevajte tudi vi!

!!! Pozivamo vas, da poslancem tudi vi pišete v čim večjem številu. Čutiti morajo pritisk in naso moč. Zaslutiti morajo, da nam staršem ni vseeno in da nas ni malo. Le z dovolj številčnim pritiskom na poslance lahko upamo, da spremembe ZNB ne bodo gladko sprejete. (e-naslovi poslancev so ime + priimek @ dz-rs.si, seznam dobite tu, zaradi večjega števila elektronskih naslovov boste email morda morali poslati v več delih)

Lahko jim pišete, da se želite z njimi srečati in jim povedati zgodbo svojih otrok o reakcijah na cepljenje, lahko jim jo opišete v sporočilu, lahko jim pišete, da dvomite v cepiva, predstavite svoj pogled, jim pošljete v branje članek, ki se vam zdi pomemben. Karkoli. Naj se soočijo z drugačnimi pogledi in z resničnimi zgodbami, z resničnimi ljudmi in potem brezskrbno glasujejo, če jim to dopušča vest.

ZELO POMEMBNO!!!

 1. Svoje pismo poslancem in/ali prošnjo za srečanje pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in v Bcc tudi izbranemu poslancu oz. poslanki . (e-naslovi poslancev so ime + priimek @ dz-rs.si, seznam dobite tu, zaradi večjega števila elektronskih naslovov boste email morda morali poslati v več delih)

 2. V Zadevo NUJNO vpišite EPA številko, da bo prejetje dokumenta vpisano v sistemu. Več kot je dokumentov, večjo težo imajo, večji pritisk ustvarijo.

  Zadeva (subject): Prošnja za sestanek s poslanko/poslancem gospa/gospod ime priimek glede zadeve EPA 1202-VIII (predlog spremembe Zakona o nalezljivih boleznih, ki ga je vložila SMC)

  ALI

  Zadeva (subject): Izkušnja mojega otroka po cepljenju – za poslanko/poslanca gospa/gospod ime priimek glede zadeve EPA 1202-VIII (predlog spremembe Zakona o nalezljivih boleznih, ki ga je vložila SMC)

  Ipd.
 1. V jedro sporočila NUJNO VPIŠITE:

  Spoštovani, vljudno vas prosim Vas, da moj dopis vnesete v informacijski sistem Državnega zbora zadeva EPA 1202-VIII in posredujete gospodu/gospe xy
 1. Pripnite svoje pismo ali vabilo na osebno srečanje:

  Ker je moja družina utrpela ....

  Ker se v naši družini soočamo s sanacijo neželenih stranskih učinkov priznanih v tujini.....

  Vas prosim, da si vzamete čas in prisluhnete naši osebni izkušnji,
  S spoštovanjem,
  vaš podpis

--------------------------------------------

Predlog sprememb Zakona o nalezljivih boleznih stranke SMC gre na 20. redno sejo Državnega zbora po skrajšanem postopku. Kateri dan bo na sporedu, bo znano v petek. Edino množični pritisk morda lahko ustavi ta volilni stroj.

Hvala za aktivno sodelovanje! 

Ekipa Združenja za naravni razvoj otrok


2024 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe