Helsinška komisija verjetno potrdila, da Pfizer izvaja neodobrene eksperimente

Izraelske časnike je poplavila novica, da bo Helsinška komisija verjetno potrdila, da Pfizer izvaja neodobrene eksperimente na ljudeh. Prejšnji teden je namreč predsednik vlade Ehud Barak namignil, da Pfizer in druga farmacevtska podjetja izrabljajo izraelske državljane za testne subjekte za cepivo proti COVID-19. (https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/294594)

To potrjuje tudi pogodba, ki jo je Izrael podpisal s podjetjem Pfizer.

Višja odvetnica Izraelskega inštituta za demokracijo dr. Tehila Schwartz-Altshuler je Calcalistu dejala: "Kdor lahko trdi, da to ni klinična študija, je preprosto lažnivec. To je najobsežnejša študija na človeških bitjih v 21. stoletju. Izrael postaja eksperimentalno polje, da ne rečem dvorišče za ves svet. Morda je to čudovita in altruistična stvar, vendar bi to morali deliti z izraelskimi državljani. " (https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/295134) Pogodba namreč pravi, da bo podjetje zbiralo in analiziralo podatke o cepljenjih. V kolikor bi se ugotovilo, da je študija ''znanstveno nepomembna'', lahko pogodbo prekinejo.

Za evropski trgi se je oglasila francoska evroposlanka Zelenih, Michele Rivasi, ki je prebrala pogodbo za ''cepivo'' Curevac. Pogodba je dostopna v Bruslju, v eni sami sobi, polna cenzure in zakritih podatkov. V dokumentu nikjer ni omenjeno, kdo prevzame odgovornost za možne stranske učinke, o cenah ni nič, o proizvodnji nič.

Cene je na tweeterju decembra lani slučajno izdala belgijska podsekretarka Eva de Bleeker, a ga je zelo hitro objavil flamski časnik, kljub temu, da je bil tweet hitro izbrisan.

Pfizer-BionTech 12 eur na dozo

Moderna 14,7 eur na dozo

Oxford/Astra-Zeneca 1,78 eur na dozo

Curevac 10 eur

Sanofi/GSK 7,56 eur

Johnson&Johnson 7 eur

https://www.iltempo.it/attualita/2021/01/19/news/vaccino-covid-effetti-collaterali-omissis-michele-rivasi-europarlamento-curevac-unione-europea-censura-25924999/

Poleg tega je EMA (evropska agencija za zdravila) decembra lani doživela vdor v svoj strežnik in v začetku januarja so ukradeni dokumenti prišli v javnost. Hekerji so zapisali, da je Pfizerjevo cepivo ''neverjetna prevara'', saj naj ne bi imelo takšne učinkovitosti, kot so jo predstavili javnosti. (https://www.lebigdata.fr/vaccin-pfizer-covid-donnees-hackers)

Pomnimo, da je varnost pacientov na prvem mestu, a očitno na to nekateri pozabljajo. Tukaj si lahko preberete več o mednarodnih konvencijah v biomedicinskih raziskavah, kliničnih testih, itd.

http://www.kme-nmec.si/mednarodne-konvencije-2/

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/curevac_-_redacted_advance_purchase_agreement_0.pdf


2024 © Združenje za naravni razvoj  |  Politika zasebnosti  |  Pogoji uporabe